"Hallsbergsmarken"

2019

Hallsbergsmarken den 4 oktober 2019 anpassades efter antalet knallar som bokat platser i år. Antalet bokade platser var c:a 170 st.

Det blev en frostig morgon som fortsatte kall men med solsken hela dagen. Försäljningen blev god enligt knallarna.

Årets knallemarknad kompletterades med bakluckeloppis, besök av Räddningstjänsten och en massa förskolebarn på förmiddagen.

Efter lunch sjöng Lotta Martisson många fina låter som tilltalade besökarna. Mellan uppträdanden skulpterade Stefan Karlsson med sina motorsågar en stor fin örn från en stor kubbe av träslaget Alm. Dessutom en björn av en granstubbe.  Dessa lottades ut. Vinnarna blev mycket nöjda.

Kanal 3 (Wiberg och Åkesson) höll låda och gjorde bra reklam för Lions marknad och delade ut vuxenpriser i form av kaffepaket. Godisregn för alla barn på eftermiddagen var uppskattat.
En stor mängd med veteranbilar från Nerikes Fordons Historiker ställde upp sig på Stortorget för allmän beskådande.
På torget kunde barnen åka karuseller eller hoppa i en hoppborg.

Marknaden blev lite roligare med olika saker att titta på så det blir säkert en fortsättning på dessa extra jippon till nästa år.

Tack alla knallar, föreningar, Lions medlemmar och alla marknadsbesökare för årets "Hallsbergsmarken".

 

2018
"Hallsbergsmarken" den 5 oktober 2018 blev en fin dag utan regn men med lite blåst. Antalet knallar minskar lite för varje år, tyvärr.
Det är en trend vid nästan varje marknad i landet.
Vi hade ändå över 100 knallar utöver föreningar, politiker och skolklasser.
Knallarna var nöjda med sin försäljning under denna marknadsdag. Det är ju väldigt viktigt att de blir nöjda så de återkommer nästa år. Finns det ett stort utbud av olika varugrupper på marknadsdagen så ökar antalet besökare som handlar.

 

VÄLKOMMEN
att boka plats 9 oktober 2020

Klicka här för anmälan!

Information om marknaden lämnas på
Lions telefon 076-7849090

----------------------------------------------------

 

INFORMATION OM

Den traditionella
"Hallsbergsmarken"!

Marknaden är alltid första fredagen efter första tisdagen i oktober månad varje år. Detta enligt den gamla marknadstraditionen sedan i mitten av 1800-talet då den startade vid Tomta gård. År 1901 flyttade marknaden in till Hallsbergs centrum. I år 2019 har "Hallsbergsmarken" funnits i 118 år.

Lions Club Hallsberg har sedan 1980 haft ansvaret för administrationen av marknaden. I år 2019 blir det 39 år. Detta är Lions Club Hallsbergs största aktivitet och vår marknadskommitté arbetar en del av året med planeringen för nästkommande marknad.

Det är en traditionell marknad nu med 100-150 knallar. På marknaden finns även olika föreningar, hallsbergsföretag och skolklasser representerade.

Ett mindre tivoli finns med denna dag på Stortorget

Det är en endagarsmarknad. Öppettiden för marknaden är mellan kl. 09.00-18.00.

Marknadsplatserna är på ordinarie gator, torg och gångvägar i centrala Hallsberg som denna dag är avlysta för trafik.

Ni som vill vara med på marknadsdagen och få en bra försäljningsplats måste boka och betala senast den 31 augusti för att få det låga priset 350 kr för en tre meters plats. Från den 1 september utgår ett högre pris 400 kr. För er som kommer på marknadsdagen är priset 450 kr. I priset ingår el 220 V 10 A. Om ni behöver 380 V tillkommer 150 kr.

Betalning av marknadsplats skall ske på bankgiro 5635-4020

Välkommen till en mycket trivsam marknad