År 2024 skall vi försöka få igång ett samarbete igen med Transtenskolan i Hallsberg för att åter vara med i Lions fredsaffichtävling.

Vilket tema det blir 2024 är ännu ej bestämt.
För en ung människa är en dröm inte bara en önskan eller en förhoppning – det är en väg, ett mål och en ambition. Men att uppnå drömmen kräver hårt arbete. Så nu ber vi unga människor att visa hur de kommer att förverkliga sin dröm om en fredlig värld.

 

Den vinnande teckningen 2018 från Hallsberg har sedan blivit vinnare även vid distriktsfinalen i Lions distrikt 101 B och sedan även vinnare vid Sverigefinalen.
Teckningen har nu sänts till USA för att deltaga i världsfinalen.

Ellikas teckning har funnits på första sidan i Lions matrikel i år som alla Lions har fått ta del av.

Den vinnande teckningen har ritats av Ellika Landberg, klass 7D. Temat för teckningen var "Vänlighet har betydelse".

Rektorn vid Transtenskolan Cecilia Lindskog och Distriktsguvernören Ulf Carlsson bestämde att de tillsammans skulle uppvakta/fira Ellika och hennes bildlärare Helene Karlsson Juliussen fredagen den 18 januari.
Alla elever från skolans sjundeklass samlades i matsalen där de tillsammans med rektorn och Lions Distriktguvernör gratulerade Ellika. Skolan bjöd sedan alla eleverna på glass.

 

Tävlingen om den bästa fredsaffischen

avgjordes vid omröstningen den 10 november 2018 i Cityhuset bland 11 stycken fina utvalda teckningar.

Vinnande teckning har gjorts av ELLIKA

LANDBERG i klass 7D. GRATTIS.

 

Hennes teckningen har tävlat vidare inom Lions nya stora distrikt 101 M, där hon vann. Nu är tävlingen bland alla Lions distrikt i Sverige avgjord.

Hon vann där också och är nu Lions i Sveriges bidrag till Lions världstävling om bästa fredsaffischen med budskapet
"VÄNLIGHET HAR BETYDELSE"