MÅNADSMÖTEN

Onsdagen den 12 juni 2024 klockan 18.00 hade vi avslutnings möte för verksamhetsåret 2023-2024.
Sista mötet har vi alltid haft varje år på Kantakrogen vid hembygdsgården Hallsberg, så även i år. Klubbmästare för kvällen var Lennart Wessman och Leif Pettersson som hade ordnat allt perfekt för kvällen.
Regnet vräkte ner då vi började mötet men slutade efter en tid så vi kunde ha en tipspromenad runt i trädgården som vanns av Lars-Gunnar Freij.
Applåder till Per-Åke och Erkki för informationen om de 25 Ukraina spisarna i Sydnäkenytt och på Lokalnyheterna i SVT.  Lions president Lennart Wessman tackade för detta år och lämnade över klubban till nästa års president Per-Åke Öster. Det var ett jättetrevligt möte, tack för i år.

 

Onsdagen den 8 maj skall vi kora vem som blir bangolf-mästare i klubben år 2024. Golfbanan är vid restaurang Sjösidan Kumla.
Vi samlas på parkeringen vid COOP klockan 17.30  för samåkning.
Minigolfen börjar vi med kl. 18.00, därefter äter vi  en gemensam middag, innan kvällen avslutas med maj månads möte.

Onsdagen den 10 april 2024 hade vi månadsmötet på hotell Stinsen
klockan 18.30. Vårbrasan och Barn o Ungdomsledare festivalen var en del av mötet. Hallsbergsmarken skall vi ordna även i år.

Under vintern 2025 skall vi besluta om vad för verksamhet vi klarar av, om vi inte får in några nya medlemmar.

Onsdagen den 13 mars 2024 klockan 18.30 hade vi månadsmöte. Det blev på Hotell Stinsen. Aktuella frågor var Vårbrasan den 30 april och Barn & Ungdomsfestivalen den 25 maj. Mycket god hamburgare serverades till 14 st mycket engagerade Lions.

Onsdagen den 14 februari 2024 klockan 18.30 hade vi månadsmötet på hotell Stinsen. Vi bestämde att köra våra större aktiviteter Vårbrasan, Barn & ungdomsfestivalen, Hallsbergsmarken och Hallsbergs Lucia i år 2024. För att klara detta måste vänner till Lions hjälpa till. Under dagen träffade klubbens representanter Hallsbergs kommuns kulturchef Ulrika Johansson, näringslivschef Magnus Larsson och kultursekreterare Sara Rothstrand i kommunhuset. Frågan var, vad  kan kommunen hjälpa oss med nu när vi blir allt färre och äldre medlemmar i klubben. Vad händer om vi måste lägga ner? Nu är bollen i rullning och kommunen återkommer inom 14 dagar för fortsatt diskussion om framtiden.
Kvällen avslutades med ett lotteri med många chokladaskar eftersom det är alla hjärtans dag.

 

Torsdagen den 18 januari 2024 hade vi första månadsmötet för i år.
Mötet denna månad var flyttat från onsdag den 10 januari till idag den 18 januari pga andra aktiviteter.
Vi blev 11 st medlemmar på mötet som alla börjar bli äldre. Hur skall vi klara av våra fina aktiviteter framöver, det var en av huvudfrågorna i dag. Medhjälpare behövs för att bemanna våra aktiviteter. På februarimötet fortsätter vi att se på olika lösningar på bemanningen vid Vårbrasan och Hallsbergsmarken.

 

Torsdagen den 14 december var 2023 års sista månadsmöte på hotell Stinsen.

Hotellet ordnade  julmaten i form av en grillad spädgris som åts efter vårt månadsmöte. Dagen före mötet var Lucia. Vi skjutsade luciaföljet runt till 15 bokade platser. Tjejerna sjöng väldigt bra och hälsades åter igen till nästa år.
I dag ,efter mötet, levererades vår beställda nya korvgryta till korvvagnen. Den har vi köpt för skänkta "bonus"pengar från Kjell Rapp. Tack Kjell igen för "Rapp grytan".

 

Onsdagen den 1 november 2023 hade vi månadsmötet på hotell Stinsen.
Vår gäst för kvällen var Barbro Isaksson f.d journalist på Nerikes Allehanda. Hon berättade om sina år vid Na då tidningen under många år hade en lokalredaktion i Hallsberg. Många stora händelser som har inträffat i Hallsberg berättade hon engagerat om. Sedan åt vi en gemensam god måltid. Därefter hade vi mötet där vi bestämde att ge Bågskytteklubben en hjärtstartare. Vi tackade lion Kjell Rapp för hans gåva till klubben. Det bestämdes att klubben köper en ny varmkorvgryta till korvvagnen för gåvan. Namnet på grytan blir "Rappgrytan". Kvällen avslutades sedan med ett internt lotteri.


Onsdagen den 11 oktober 2023 träffades vi igen.
Vi sågs klockan 17.30 på Stortorget för samåkning till Vretstorp. Där besökte vi Cementfabriken Vrecon klockan 18.00. Vd Stefan Lindman förevisade oss energiskt verksamheten. Vem kunde tro att det fanns ett så framgångsrikt företag i dessa lokaler.

Möte och förtäring blev det på Pizzerian i Vretstorp.

 

Onsdagen den 13 september 2023 kl. 18.30 samlades vi igen efter sommaruppehållet.
Vi träffades vid Leif Petterssons företag Stora Ählberg.
Vi hade årsmöte först sedan det ordinarie september månadsmöte.
Styrelsen föreslog att nästa mötes klubbmästare skall närvara på styrelsemötet som är en vecka före månadsmötet. Hallsbergsmarken är nu nära. Hoppas att alla ställer upp för vi är inte så många medlemmar längre.
Ett bidrag för att stötta katastrofen i Marocko beslutades. Två katastroftält för 14 000 kr. Medlemsavgiften är fortfarande 800 kr/helår.

 

Onsdagen den 14 juni 2023 klockan 18.00 hade vi avslutningsmötet för detta verksamhetsår utomhus vid Hembygdsgården, Kantakrogen. Gäster för kvällen var tre av våra "Vänner till Lions" som kunde komma. Presidenten Hans-Olov Moberg överlämnade presidentklubban till Lennart Wessman som skall leda klubben nästkommande år.
Det var Tomas Jonasson och Hans-Olov Moberg som var klubbmästare för kvällen. Det innebar att de fick inhandla att som behövdes till avslutningsfesten efter månadsmötet. Det var sill och färsk potatis jordgubbar med vispgrädde mm. Innan maten hade vi en tipspromenad. Vi avslutade kvällen med kaffe o kaka samt ett internt lotteri med skänkta priser. Då sjöng vi vår lionssång så det säkert hördes lång väg.
Disk och återställning gjorde klubbmästarna dagen efter.
Tack för detta år.

Onsdagen den 10 maj 2023 hade vi månadsmöte. Vi träffades kl. 17.30 på COOPs parkering för samåkning till Djupadalsbadet i Kumla. Där spelade vi minigolf. Klubbmästare korades för 2023. Det blev Öster 51 slag som blev årets mästare, följt av Moberg 54 slag  och Örvill 56 slag.
Därefter åkte vi till Kumla hotell för möte och middag. Restaurang Sjösidan gör en ombyggnad och därför hade de stängt (det är samma ägare)

 

Onsdag den 12 april 2023 träffas vi för ett nytt månadsmöte på Hotell Stinsen. Mycket är på gång, redan nu den 30 april Valborgsmässoafton ordnar vi vårbrasan vid Verners Backe. Dessutom planerar vi för Barn & Ungdomsfestival i Spontanlekparken den 3 juni.
Lions ungdomsledarstipendium skall utses och stipendiet utdelas den 30 april efter genomgång av flera förslagsställare.
Den 9 maj planerar vi för glasögontvättning. Gamla begagnade glasögon väller hela tiden in från allmänheten. Tack för det.
Vår verksamhet är i full gång. Därför behöver vi fler händer som gillar att hjälpa till.

Hör av dig till Per-Åke Öster tel. 070-580 89 88 eller till någon av oss övriga i klubben. Det är roligt och det är tillfredställande att glädja andra.

 

Onsdagen den 8 mars 2023 träffades vi åter på hotell Stinsen kl 18.30.
Klubbens äldste medlem Bertil Fredriksson har avlidet i en ålder av 90 år.
Bertil har varit lionsmedlem över 50 år. Tack Bertil för allt du gjort i klubben.

Onsdagen den 8 februari 2023. Klubbmästare för denna kväll var Leif Pettersson och Lennart Wessman. Platsen var hotell Stinsen. Vi beslutade bl.a. om att tillsammans städa elljusspåren i kommunen under v 15. En ny medlem skall vi inviga nästa  månadsmöte den 8 mars. Zonmötet denna gång är i Örebro lördagen den 4 mars mellan kl. 12.00 och 15.00. Mötet avslutades med en tipspromenad.

Onsdagen den 11 januari 2023 kl. 18.30 träffades vi på Hotell Stinsen.
Klubbmästare denna gång var Lars-Gunnar Freij och (Gunnar Svedlund)
Vår gäst på mötet var Emma Gustavsson integrationssamordnare i Hallsbergs kommun.
Hennes entusiasm för sitt jobb gjorde intryck på mötesdeltagarna. Samarbete med henne blev beslutet.

 

Nytt år igen, nu har 2022 försvunnet och 2023 börjat.

 

Onsdagen den 14 december hade vi sista mötet år 2022. Klubbmästare den kvällen var Per-Åke Öster och Kjell Rapp. Flera återbud pga sjukdom gjorde att det blev lite färre deltagare denna gång.

Onsdagen den 9 november hade vi åter igen månadsmötet på hotell Stinsen
På mötet bestämdes att vi den 17 november skall hugga 20 st beställda julgranar i Fjugesta.
Övriga julgranar skall huggas närmare jul för att säljas på Stortorget. Håll koll på när de finns utställda på torget. Lucia aktiviteten förbereddes. Kvällen avslutades med kluriga frågor som Bertil Gunnarsson sammanställt.

Onsdagen den 12 oktober hade vi först ett årsmöte samt därefter månadsmöte på Hotell Stinsen.
Vi hade ett fint möte där vi pratade en del om årets "Hallsbergsmarken" som fungerade bra. Vi planerade vilka aktiviteter vi klarar av under detta verksamhetsår. Målsättningen för året är att bli fler Lions och fler Vänner till Lions.

Onsdagen den 14 september kl. 18.30 träffades vi efter en skön sommar i Leif Pettersons företag i Stora Ählberg.
Först tänkte vi  på Eddy Willers under en tyst minut. Han har nyligen avlidit.
Eddy har varit med i vår klubb i 28 år.
Vi hade med Marie Gröndahl Näsman som gäst.
Kvällen avslutades med ett internlotteri.

Månadsmötet den 8 juni 2022 hade vi som en tradition i Kantakrogen vid Hembygdsgården.
Under kvällen hade klubbmästarna ordnat med en klurig tipspromenad i trädgården innan sill o färsk potatis åts.
Svenska jordgubbar med vispgrädde smakade jättegott. Kvällen avslutades med med ett internt lotteri till vilket medlemmarna ordnat med vinster.
Detta möte avslutade klubbens verksamhets år. Nu har vi sommarlov till den 14 september.
Ha en skön sommar.

Månadsmötet den 11 maj skulle vi ha vid restaurang Sjösidan Kumla
Men regnet öste ner på eftermiddagen så golfbanorna blev helt vattenfyllda.
Så mötet blev på Kumla Hotell istället.
Tack restaurangen att det gick att ändra.
Vi hade ändå en trevlig kväll i ett avgränsat utrymme i stora matsalen.

Månadsmötet den 13 april på Hotell Stinsen

Mötet besöktes av Zo Elisabeth Emanuelsdotter Voll som presenterade pågående Zo Niclas Norrman Lc Fjugesta.
Mötet inföll under påskveckan vilket gjorde att det blev färre medlemmar som kunde komma.
Vi började som vanligt kl. 18.30 med mötte sedan mat och tlll kaffet hade vi en liten tävling om var olika länder låg i Afrika.

Tomas informerade om arbetsfördelningen på Vårbrasan och Barn & Ungdomsfestivalen. Alla blev påminda om att vid tillfälle besöka Hallsbergsmässan med våra jackor för att visa att vi ändå finns fastän inte med en monter i år.


Månadsmötet den 9 mars 2022 hölls på hotell Stinsen. Vi började planera för uppstart av alla tidigare aktiviteter som legat nere under Corona pandemin.
Ny aktivitet som redan är uppstartad är insamling av pengar för Ukrainas befolkning. Rysslands krig mot Ukraina har rivstartat för  en vecka sedan, folket flyr hals över huvudet. Vårt firande av klubbens 60 år sker under Vårbrasan i år. Vårt firande är inriktat på insamling av pengar för Ukrainas folk. Alla pengar kommer fram genom att Ukrainas Lion Clubs medlemmar på plats i landet fördelar de insamlade pengarna.

Valborgsmässofirandet skall genomföras, även Barn & Ungdomsfestivalen som åter igen är tillbaka i maj månad den 21 maj i år. Hallsbergsmarken beräknas kunna genomföras under oktober månad, fastän i mindre skala,för vi vet inte hur många knallar det finns kvar som vill komma till vår marknad.

Det största problemet för oss är numera att vi är så  få medlemmar i klubben att vi behöver hjälp av frivilliga volontärer och "Vänner till Lions" för att kunna genomföra så stora aktiviteter.
Vi är jätte tacksamma om du anmäler dig till Per-Åke Öster tel 070-580 89 88 eller någon annan lionsmedlem.
Det är roligt att göra andra glada på ett enkelt sätt.