2023
Nu var det åter dax att tvätta glasögon.
Måndag den 27 november 2023 kl.18.00 tvättade vi glasögon vidStora Ählberg. (Celebrimbors)

Vi blev 10 st Lions som tvättade c:a 750 st glasögon.
Det blev 3 fulla banankartonger.
Vi var klara kl 20.30 efter gemensamt fika.
Tomas Jonasson förvarar glasögonen tills det blir dags att åka ner till "Vision for all" i Linköping.

 

Den 9 maj 2023 tvättade vi glasögon. Vi träffades i Celebrimbors lokaler i Stora Ählberg. Det blev c:a 700 st glasögon som går vidare ut i världen.

SVT Örebro spelade in vår aktivitet som sändes på Tvärsnytt en vecka senare. Tack Leif för lånet av lokalen.

Klockan 13,30 startade vi.

 

2022.
Nu har vi tvättat glasögon igen. Måndagen den 31 oktober i Stora Ählberg mellan klockan 18.00 till 20.30. Det blev c:a 700 st sorterade, tvättade och paketerade glasögon.


.......................


2021

Lions tvättar glasögon.
På måndagskvällen  den 18 oktober 2021 samlades vi 7 st. lionsmedlemmar för att tvätta och paketera de av oss insamlade begagnade glasögonen.
Vi har fått klartecken från ”VISION FOR ALL” i Linköping att de nu kan ta emot våra glasögon för att sedan se till att de skickas vidare till behövande i Afrika och andra länder.

Det fanns gott om glasögon i vårt förråd eftersom vi samlat in glasögon under hela pandemin.
Vi tvättade och paketerade under kvällen drygt 1000 glasögon men vi måste jobba ännu en kväll den 25 oktober för att hinna ifatt.

Den kvällen den 25 oktober blev ytterligare 600 glasögon  sorterade, tvättade och paketerade.
Den här kvällen fick vi bra hjälp av Susanne Sundin som är "Vän till Lions".

Nu har Tomas Jonasson kört ner sin bil till "Visian For All" i Linköping fullastad med glasögon förpackade i banankartonger.
Tack alla som skänkt glasögon.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spar dina gamla glasögon tills du träffar på någon Lionsmedlem. Vi tar normalt emot glasögon vid alla våra aktiviteter, men nu har coronaviruset satt stopp för våra festligheter.
Tack för att du spar dina gamla glasögon tills vi åter kan träffas vid våra aktiviteter eller lämna dem i någon insamlingslåda vid Kupan, Bra begagnat, begravningsbyråer och vid glasögon affären Klarsynt i Hallsberg.
Tack för att du tänker på alla de som inte har råd att köpa glasögon

Begagnade glasögon

I nästan varje hem i landet ligger fullt brukbara glasögon som ägaren "växt ur". Dessa kan emellertid komma till nytta i länder där behovet av glasögon är stort, men de ekonomiska möjligheterna att skaffa sådana är små eller inga alls.

Lions Club tog initiativet redan för 25 år sedan till att samla in begagnade glasögon.
I dag har Lions ett samarbetsavtal med den ideella föreningen Vision For All (VFA). De mäter upp samtliga glasögon och katalogiserar dem så de kan överlämnas till fattiga människor i utvecklingsländer. Föreningen sänder utbildade optiker som gör synundersökningar och lämnar ut lämpliga glasögon till de behövande.  

Lions Club i Hallsberg samlar in begagnade glasögon vid alla våra aktiviteter,såsom vid Hallsbergsmarken, Valborgsmässoelden i Verners backe och vid Julmarknaden. Insamling av glasögon sker för Lions räkning även hos begravningsbyråerna, optiker Plusglaset i Hallsberg, Röda Korsets lokal Kupan vid Nytorget samt vid Bra & Begagnat vid Vadsbron.

Lions tar hand om alla glasögon för tvättning och torkning innan de förpackas i begagnade banankartonger för vidare transport till "Vision for all" från år 2014 i Linköping. Där sorteras de och uppmätes för att de skall kunna användas av de optiker som reser ut i världen. 

Lämna bara glasögonen, fodralen behövs inte. De kan slängas.

Tack för att du lämnar in glasögonen.

Tack för att ni lämnar in era gamla glasögon till Lions så att de kommer till nytta igen.