2021

 

 

Lions tvättar glasögon.
På måndagskvällen  den 18 oktober 2021 samlades vi 7 st. lionsmedlemmar för att tvätta och paketera de av oss insamlade begagnade glasögonen.
Vi har fått klartecken från ”VISION FOR ALL” i Linköping att de nu kan ta emot våra glasögon för att sedan se till att de skickas vidare till behövande i Afrika och andra länder.

Det fanns gott om glasögon i vårt förråd eftersom vi samlat in glasögon under hela pandemin.
Vi tvättade och paketerade under kvällen drygt 1000 glasögon men vi måste jobba ännu en kväll den 25 oktober för att hinna ifatt.

Den kvällen den 25 oktober blev ytterligare 600 glasögon  sorterade, tvättade och paketerade.
Den här kvällen fick vi bra hjälp av Susanne Sundin som är "Vän till Lions".

Nu har Tomas Jonasson kört ner sin bil till "Visian For All" i Linköping fullastad med glasögon förpackade i banankartonger.
Tack alla som skänkt glasögon.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spar dina gamla glasögon tills du träffar på någon Lionsmedlem. Vi tar normalt emot glasögon vid alla våra aktiviteter, men nu har coronaviruset satt stopp för våra festligheter.
Tack för att du spar dina gamla glasögon tills vi åter kan träffas vid våra aktiviteter eller lämna dem i någon insamlingslåda vid Kupan, Bra begagnat, begravningsbyråer och vid glasögon affären Klarsynt i Hallsberg.
Tack för att du tänker på alla de som inte har råd att köpa glasögon

 

2020

Tisdagen den 17 mars klockan 18.00 träffades vi vid Leif Petterssons företag. Under kvällen hann vi sortera, tvätta och packa c:a 700 st. Vi har minst lika många kvar till en annan gång.

 

 

HÖSTEN 2019

Nu har vi åter samlat in massor med glasögon. Vi träffades därför tisdagen den 8 oktober vid Leif Petterssons industrilokal vid Harrings gård och tvättade 750 stycken under ett par timmar.
Torsdagen den 17 oktober var det dax igen. Efter utrensning av glasögonfodral, glasögon med trasiga, repiga, färgade glas och trasiga bågar så blev det ändå 1 000 stycken som tvättades och förpackades i banankartonger för vidare transport till Linköping. Tomas Jonasson har lovat ta med 1750 st lagda i 10 fulla banankartonger från i år, i sin bil till "Vision For All" i Linköping. Tack Tomas!

Begagnade glasögon

I nästan varje hem i landet ligger fullt brukbara glasögon som ägaren "växt ur". Dessa kan emellertid komma till nytta i länder där behovet av glasögon är stort, men de ekonomiska möjligheterna att skaffa sådana är små eller inga alls.

Lions Club tog initiativet redan för 25 år sedan till att samla in begagnade glasögon.
I dag har Lions ett samarbetsavtal med den ideella föreningen Vision For All (VFA). De mäter upp samtliga glasögon och katalogiserar dem så de kan överlämnas till fattiga människor i utvecklingsländer. Föreningen sänder utbildade optiker som gör synundersökningar och lämnar ut lämpliga glasögon till de behövande.  

Lions Club i Hallsberg samlar in begagnade glasögon vid alla våra aktiviteter,såsom vid Hallsbergsmarken, Valborgsmässoelden i Verners backe och vid Julmarknaden. Insamling av glasögon sker för Lions räkning även hos begravningsbyråerna, optiker Plusglaset i Hallsberg, Röda Korsets lokal Kupan vid Nytorget samt vid Bra & Begagnat vid Vadsbron.

Lions tar hand om alla glasögon för tvättning och torkning innan de förpackas i begagnade banankartonger för vidare transport till "Vision for all" från år 2014 i Linköping. Där sorteras de och uppmätes för att de skall kunna användas av de optiker som reser ut i världen. 

Lämna bara glasögonen, fodralen behövs inte. De kan slängas.

Tack för att du lämnar in glasögonen.

..............................................................................................

2015

Den 3 juni har vi tvättat 1000 st glasögon vid Edsbacken. Glasögonen har samlats in vid våra aktiviteter och de kommer också från våra insamlingsplatser i Hallsberg. 

Den 10 november tvättade vi ytterligare 600 st.
Tomas Johansson transporterade årets kartonger till Linköping. 

------------------------------------------------------------------------

2016

Den 1 mars tvättade vi glasögon igen. Denna gång blev det 800 st. Vi var 9 st som jobbade under 2 timmar. Då hann vi med en fika också.

Den 25 oktober kl. 18.00 träffades vi  hemma hos Hoffe. Vi var 8 st som packade upp, diskade, torkade och lade 900 st i banankartonger.  Nu är det bara Tomas som inom kort skall köra ner årets nio fulla banankartonger till Vision For All i Linköping. Tack Hoffe för att vi fick vara hos dig.

 

2017
Den 16 maj 2017 tvättade vi glasögon igen denna gång hos Leif Petterssons företag vid Stora Ählberg. Det blev c:a 600 st denna gång . Den 14 november tvättades ytterligare 700 st.

----------------------------------------------------------------------------

2018
Nu har tvättning skett tisdagen den 15 maj vid Leif Petterssons företag Stora Ählberg.
Det blev drygt 800 stycken hela, rengjorda och förpackade i banankartonger för vidare transport ut i världen med optikerstuderande.

------------------------------------------------------------------------------

Mitt i vintern 2019
Tvättningskväll hade vi den 4 februari hos Leifs företag vid Stora Ählberg klockan 18.00. Denna gång blev det 750 stycken rentvättade glasögon. Nu hade vi fått order från "Vision For All" att sortera bort trasiga bågar, spruckna glas, repiga glas, färgade glas , glasögonfodral och solglasögon för de kommer ändå inte till någon användning. Det blev en trevlig kväll i gott sällskap.

 

Tack för att ni lämnar in era gamla glasögon till Lions så att de kommer till nytta igen.