Hallsbergs Lucia 2019
Lions satsar mer på Lucia i år under tre dagar 11/12, 12/12, 13/12.
Mer information om detta kommer efter månadsmötet i november.

 

Hallsbergs Lucia 2018

Luciaföljet hade en hektisk dag med 18 inplanerade framträdanden hos företag och institutioner.
Första företagsbesöket var redan kl. 07.00 sedan följde olika besök varje halvtimme under dagen till det sista kl. 16.00.
Det blev 17 olika platser i Hallsberg innan det sista besöket blev på Sköllergården i Pålsboda.

Sedan återstod avslutningen med Luciakröning och vacker stämningsfull sång och musik i Adventskyrkan. Där deltog delar av Hallsberg, Kumla, Örebro orkesterförening. Lion Per-Åke Öster berättade lite om att Lions insamlade pengar under dagen gått till Lions Cancerforskningsfond/Barncancer.

Tack alla företag och alla privatpersoner som skänkt en gåva till insamlingen.
Resultatet blev drygt 20 000 kr.
Tack även till Kulturskolan som fått med sig ett "Luciafölje" på elva sköna flickor med fina sångröster.

 

 

Lu

Hallsbergs Lucia  2018                               Luciaföljet 2017            

Hallsbergs Lucia skall krönas i Adventskyrkan den 13 december 2018 klockan 19.00.
Stämningsfulla sånger och musik utlovas. Se till att du får en plats i kyrkan genom att hämta en gratis biljett vid Hallsbergs bibliotek eller Hallsbergs församlings expedition. Biljetterna går åt rätt fort för det är begränsat antal platser i kyrkan.
Luciakören från Kulturskolan förstärks med ungdomar från Hallsbergs församling och delar av Hallsberg-Kumla-Örebro orkesterförening.
Under dagen besöker Hallsbergs Lucia vårdinrättningar och företag.
I år samlar Lions in pengar till Lions Cancerforskningsfond, öronmärkt för barncancer. Fonden drivs helt ideellt av Lions, endast 2 % går till administration. Fondpengarna delas ut till forskare vid Örebro och Uppsala universitet.
Välkommen

 

Hallsbergs Lucia 2017

Lions Club Hallsberg tillsammans med Svenska kyrkan/Hallsbergs församling, Hallsbergs kulturskola och stråkensemblen i Hallsberg-Örebro-Kumla Orkesterförening, ordnade Luciafirandet i Adventskyrkan på luciadagen den 13 december kl. 19.00. Kyrkan var även i är helt fylld till sista platsen med förväntansfulla åhörare. Det var många fina sånger som framfördes under den timslånga föreställningen. Entrén var gratis men en insamling skedde till förmån för Lions Cancerforskningsfond öronmärkt för barncancer. Även företagen skänkte pengar till Lions Cancerforskningsfond.
Lion Per-Åke Öster hälsade alla välkomna och berättade om att Luciaföljet lussat för sjutton företag och institutioner. Hallsbergs Lucia kröntes av kommunalrådet Siw Lunander.