MÅNADSMÖTEN

Torsdagen den 14 december är nästa månadsmöte kl. 18.30.
Mötet blir på Hotell Stinsen och vi blir försökskaniner (säger de) åt hotellets kock, för julmaten.
Den 13 december är vi ute med Lucia och tärnor till företag o kommunala äldreboenden. Månadsmötet är därför flyttat en dag.

 

Onsdagen den 1 november 2023 hade vi månadsmötet på hotell Stinsen.
Vår gäst för kvällen var Barbro Isaksson f.d journalist på Nerikes Allehanda. Hon berättade om sina år vid Na då tidningen under många år hade en lokalredaktion i Hallsberg. Många stora händelser som har inträffat i Hallsberg berättade hon engagerat om. Sedan åt vi en gemensam god måltid. Därefter hade vi mötet där vi bestämde att ge Bågskytteklubben en hjärtstartare. Vi tackade lion Kjell Rapp för hans gåva till klubben. Det bestämdes att klubben köper en ny varmkorvgryta till korvvagnen för gåvan. Namnet på grytan blir "Rappgrytan". Kvällen avslutades sedan med ett internt lotteri.

 

Onsdagen den 11 oktober 2023 träffades vi igen. Vi sågs klockan 17.30 på Stortorget för samåkning till Vretstorp. Där besökte vi Cementfabriken Vrecon klockan 18.00. Vd Stefan Lindman förevisade oss energiskt verksamheten. Vem kunde tro att det fanns ett så framgångsrikt företag i dessa lokaler.
Möte och förtäring blev det på Pizzerian i Vretstorp.

 

Onsdagen den 13 september 2023 kl. 18.30 samlades vi igen efter sommaruppehållet.
Vi träffades vid Leif Petterssons företag Stora Ählberg.
Vi hade årsmöte först sedan det ordinarie september månadsmöte.
Styrelsen föreslog att nästa mötes klubbmästare skall närvara på styrelsemötet som är en vecka före månadsmötet. Hallsbergsmarken är nu nära. Hoppas att alla ställer upp för vi är inte så många medlemmar längre.
Ett bidrag för att stötta katastrofen i Marocko beslutades. Två katastroftält för 14 000 kr. Medlemsavgiften är fortfarande 800 kr/helår.

 

Onsdagen den 14 juni 2023 klockan 18.00 hade vi avslutningsmötet för detta verksamhetsår utomhus vid Hembygdsgården, Kantakrogen. Gäster för kvällen var tre av våra "Vänner till Lions" som kunde komma. Presidenten Hans-Olov Moberg överlämnade presidentklubban till Lennart Wessman som skall leda klubben nästkommande år.
Det var Tomas Jonasson och Hans-Olov Moberg som var klubbmästare för kvällen. Det innebar att de fick inhandla att som behövdes till avslutningsfesten efter månadsmötet. Det var sill och färsk potatis jordgubbar med vispgrädde mm. Innan maten hade vi en tipspromenad. Vi avslutade kvällen med kaffe o kaka samt ett internt lotteri med skänkta priser. Då sjöng vi vår lionssång så det säkert hördes lång väg.
Disk och återställning gjorde klubbmästarna dagen efter.
Tack för detta år.

Onsdagen den 10 maj 2023 hade vi månadsmöte. Vi träffades kl. 17.30 på COOPs parkering för samåkning till Djupadalsbadet i Kumla. Där spelade vi minigolf. Klubbmästare korades för 2023. Det blev Öster 51 slag som blev årets mästare, följt av Moberg 54 slag  och Örvill 56 slag.
Därefter åkte vi till Kumla hotell för möte och middag. Restaurang Sjösidan gör en ombyggnad och därför hade de stängt (det är samma ägare)

 

Onsdag den 12 april 2023 träffas vi för ett nytt månadsmöte på Hotell Stinsen. Mycket är på gång, redan nu den 30 april Valborgsmässoafton ordnar vi vårbrasan vid Verners Backe. Dessutom planerar vi för Barn & Ungdomsfestival i Spontanlekparken den 3 juni.
Lions ungdomsledarstipendium skall utses och stipendiet utdelas den 30 april efter genomgång av flera förslagsställare.
Den 9 maj planerar vi för glasögontvättning. Gamla begagnade glasögon väller hela tiden in från allmänheten. Tack för det.
Vår verksamhet är i full gång. Därför behöver vi fler händer som gillar att hjälpa till.

Hör av dig till Per-Åke Öster tel. 070-580 89 88 eller till någon av oss övriga i klubben. Det är roligt och det är tillfredställande att glädja andra.

 

Onsdagen den 8 mars 2023 träffades vi åter på hotell Stinsen kl 18.30.
Klubbens äldste medlem Bertil Fredriksson har avlidet i en ålder av 90 år.
Bertil har varit lionsmedlem över 50 år. Tack Bertil för allt du gjort i klubben.

Onsdagen den 8 februari 2023. Klubbmästare för denna kväll var Leif Pettersson och Lennart Wessman. Platsen var hotell Stinsen. Vi beslutade bl.a. om att tillsammans städa elljusspåren i kommunen under v 15. En ny medlem skall vi inviga nästa  månadsmöte den 8 mars. Zonmötet denna gång är i Örebro lördagen den 4 mars mellan kl. 12.00 och 15.00. Mötet avslutades med en tipspromenad.

Onsdagen den 11 januari 2023 kl. 18.30 träffades vi på Hotell Stinsen.
Klubbmästare denna gång var Lars-Gunnar Freij och (Gunnar Svedlund)
Vår gäst på mötet var Emma Gustavsson integrationssamordnare i Hallsbergs kommun.
Hennes entusiasm för sitt jobb gjorde intryck på mötesdeltagarna. Samarbete med henne blev beslutet.

 

Nytt år igen, nu har 2022 försvunnet och 2023 börjat.

 

Onsdagen den 14 december hade vi sista mötet år 2022. Klubbmästare den kvällen var Per-Åke Öster och Kjell Rapp. Flera återbud pga sjukdom gjorde att det blev lite färre deltagare denna gång.

Onsdagen den 9 november hade vi åter igen månadsmötet på hotell Stinsen
På mötet bestämdes att vi den 17 november skall hugga 20 st beställda julgranar i Fjugesta.
Övriga julgranar skall huggas närmare jul för att säljas på Stortorget. Håll koll på när de finns utställda på torget. Lucia aktiviteten förbereddes. Kvällen avslutades med kluriga frågor som Bertil Gunnarsson sammanställt.

Onsdagen den 12 oktober hade vi först ett årsmöte samt därefter månadsmöte på Hotell Stinsen.
Vi hade ett fint möte där vi pratade en del om årets "Hallsbergsmarken" som fungerade bra. Vi planerade vilka aktiviteter vi klarar av under detta verksamhetsår. Målsättningen för året är att bli fler Lions och fler Vänner till Lions.

Onsdagen den 14 september kl. 18.30 träffades vi efter en skön sommar i Leif Pettersons företag i Stora Ählberg.
Först tänkte vi  på Eddy Willers under en tyst minut. Han har nyligen avlidit.
Eddy har varit med i vår klubb i 28 år.
Vi hade med Marie Gröndahl Näsman som gäst.
Kvällen avslutades med ett internlotteri.

Månadsmötet den 8 juni 2022 hade vi som en tradition i Kantakrogen vid Hembygdsgården.
Under kvällen hade klubbmästarna ordnat med en klurig tipspromenad i trädgården innan sill o färsk potatis åts.
Svenska jordgubbar med vispgrädde smakade jättegott. Kvällen avslutades med med ett internt lotteri till vilket medlemmarna ordnat med vinster.
Detta möte avslutade klubbens verksamhets år. Nu har vi sommarlov till den 14 september.
Ha en skön sommar.

Månadsmötet den 11 maj skulle vi ha vid restaurang Sjösidan Kumla
Men regnet öste ner på eftermiddagen så golfbanorna blev helt vattenfyllda.
Så mötet blev på Kumla Hotell istället.
Tack restaurangen att det gick att ändra.
Vi hade ändå en trevlig kväll i ett avgränsat utrymme i stora matsalen.

Månadsmötet den 13 april på Hotell Stinsen

Mötet besöktes av Zo Elisabeth Emanuelsdotter Voll som presenterade pågående Zo Niclas Norrman Lc Fjugesta.
Mötet inföll under påskveckan vilket gjorde att det blev färre medlemmar som kunde komma.
Vi började som vanligt kl. 18.30 med mötte sedan mat och tlll kaffet hade vi en liten tävling om var olika länder låg i Afrika.

Tomas informerade om arbetsfördelningen på Vårbrasan och Barn & Ungdomsfestivalen. Alla blev påminda om att vid tillfälle besöka Hallsbergsmässan med våra jackor för att visa att vi ändå finns fastän inte med en monter i år.


Månadsmötet den 9 mars 2022 hölls på hotell Stinsen. Vi började planera för uppstart av alla tidigare aktiviteter som legat nere under Corona pandemin.
Ny aktivitet som redan är uppstartad är insamling av pengar för Ukrainas befolkning. Rysslands krig mot Ukraina har rivstartat för  en vecka sedan, folket flyr hals över huvudet. Vårt firande av klubbens 60 år sker under Vårbrasan i år. Vårt firande är inriktat på insamling av pengar för Ukrainas folk. Alla pengar kommer fram genom att Ukrainas Lion Clubs medlemmar på plats i landet fördelar de insamlade pengarna.

Valborgsmässofirandet skall genomföras, även Barn & Ungdomsfestivalen som åter igen är tillbaka i maj månad den 21 maj i år. Hallsbergsmarken beräknas kunna genomföras under oktober månad, fastän i mindre skala,för vi vet inte hur många knallar det finns kvar som vill komma till vår marknad.

Det största problemet för oss är numera att vi är så  få medlemmar i klubben att vi behöver hjälp av frivilliga volontärer och "Vänner till Lions" för att kunna genomföra så stora aktiviteter.
Vi är jätte tacksamma om du anmäler dig till Per-Åke Öster tel 070-580 89 88 eller någon annan lionsmedlem.
Det är roligt att göra andra glada på ett enkelt sätt.