MÅNADSMÖTEN

Onsdagen den 14 september kl. 18.30 träffades vi efter en skön sommar i Leif Pettersons företag i Stora Ählberg.
Först tänkte vi  på Eddy Willers under en tyst minut. Han har nyligen avlidit.
Eddy har varit med i vår klubb i 28 år.
Vi hade med Marie Gröndahl Näsman som gäst.
Kvällen avslutades med ett internlotteri.

Månadsmötet den 8 juni 2022 hade vi som en tradition i Kantakrogen vid Hembygdsgården.
Under kvällen hade klubbmästarna ordnat med en klurig tipspromenad i trädgården innan sill o färsk potatis åts.
Svenska jordgubbar med vispgrädde smakade jättegott. Kvällen avslutades med med ett internt lotteri till vilket medlemmarna ordnat med vinster.
Detta möte avslutade klubbens verksamhets år. Nu har vi sommarlov till den 14 september.
Ha en skön sommar.

Månadsmötet den 11 maj skulle vi ha vid restaurang Sjösidan Kumla
Men regnet öste ner på eftermiddagen så golfbanorna blev helt vattenfyllda.
Så mötet blev på Kumla Hotell istället.
Tack restaurangen att det gick att ändra.
Vi hade ändå en trevlig kväll i ett avgränsat utrymme i stora matsalen.

Månadsmötet den 13 april på Hotell Stinsen

Mötet besöktes av Zo Elisabeth Emanuelsdotter Voll som presenterade pågående Zo Niclas Norrman Lc Fjugesta.
Mötet inföll under påskveckan vilket gjorde att det blev färre medlemmar som kunde komma.
Vi började som vanligt kl. 18.30 med mötte sedan mat och tlll kaffet hade vi en liten tävling om var olika länder låg i Afrika.

Tomas informerade om arbetsfördelningen på Vårbrasan och Barn & Ungdomsfestivalen. Alla blev påminda om att vid tillfälle besöka Hallsbergsmässan med våra jackor för att visa att vi ändå finns fastän inte med en monter i år.

Månadsmötet den 9 mars 2022 hölls på hotell Stinsen. Vi började planera för uppstart av alla tidigare aktiviteter som legat nere under Corona pandemin.
Ny aktivitet som redan är uppstartad är insamling av pengar för Ukrainas befolkning. Rysslands krig mot Ukraina har rivstartat för  en vecka sedan, folket flyr hals över huvudet. Vårt firande av klubbens 60 år sker under Vårbrasan i år. Vårt firande är inriktat på insamling av pengar för Ukrainas folk. Alla pengar kommer fram genom att Ukrainas Lion Clubs medlemmar på plats i landet fördelar de insamlade pengarna.

Valborgsmässofirandet skall genomföras, även Barn & Ungdomsfestivalen som åter igen är tillbaka i maj månad den 21 maj i år. Hallsbergsmarken beräknas kunna genomföras under oktober månad, fastän i mindre skala,för vi vet inte hur många knallar det finns kvar som vill komma till vår marknad.

Det största problemet för oss är numera att vi är så  få medlemmar i klubben att vi behöver hjälp av frivilliga volontärer och "Vänner till Lions" för att kunna genomföra så stora aktiviteter.
Vi är jätte tacksamma om du anmäler dig till Per-Åke Öster tel 070-580 89 88 eller någon annan lionsmedlem.
Det är roligt att göra andra glada på ett enkelt sätt.